Ingredienser
2 gula lökar
6 potatisar (ca 900 gram)
3 dl växtbaserad grädde
4 msk små kapris
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
150g av tinad Toonish Original
30 gram växtbaserat smör
1 msk ströbröd
Rapsolja, för stekning
- Tina upp Toonish.
- Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Skala och skiva löken tunt. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och stek löken mjuk under ca 4 minuter.
- Skala potatis och skär den i tunna strimlor, gärna med en mandolin. Smörj en ugnssäker form och varva potatis med lök.
- Vispa ihop växtbaserad grädde i en bunke med kapris och tillsätt salt och nymalen svartpeppar. Ringla över Janssons frestelse.
- Toppa med små klickar av Toonish Tomat och smör. Strö på ströbröd.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.