Hoppa till huvudinnehåll
Griljerad tofu på en mörk marmorplatta på ett uppdukat julbord.

Vegansk julskinka på alspånsrökt tofu

Vegansk julskinka i år? En klimatsmart och riktigt god idé! Det här är nämligen den ultimata rätten till det moderna julbordet, som dessutom hela familjen kan älska. Allt du behöver göra är att griljera alspånsrökt tofu direkt ur förpackningen, med en len och smakrik senapsblanding. In i ugnen och vips så har du en vegansk julskinka redo att njutas av! Recept av Yipin.

20 min
Jul

Ingredienser

230 g Yipin alspånsrökt tofu
1 msk senap, grovkornig söt
1 msk växtbaserad matgrädde
1 tsk socker
½ dl ströbröd
hela nejlikor
  1. Sätt ugnen på 225°C och lägg sedan tofun på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rör ihop senap, socker, matgrädde och ½ msk av ströbrödet. Bred ut blandningen runt om hela tofun. Strö över resten av ströbrödet och stick ner nejlikor på toppen
  3. Griljera den alspånsrökta tofun i ugnen i ca 10–15 minuter, så den får en gyllene yta.
  4. Skär vegansk julskinka i skivor och sedan är det dags att njuta!

Få mer inspiration ett klick bort! I vårt inspirationsmagasin får du veganska bakningstips, recept, inköpslista och massor hjälpsamma vegotips!

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden