Vegansk julskinka på alspånsrökt tofu
Vegansk julskinka i år? En klimatsmart och riktigt god idé! Det här är nämligen den ultimata rätten till det moderna julbordet, som dessutom hela familjen kan älska. Allt du behöver göra är att griljera alspånsrökt tofu direkt ur förpackningen, med en len och smakrik senapsblanding. In i ugnen och vips så har du en vegansk julskinka redo att njutas av! Recept av Yipin.
Ingredienser
230 g Yipin alspånsrökt tofu
1 msk senap, grovkornig söt
1 msk växtbaserad matgrädde
1 tsk socker
½ dl ströbröd
hela nejlikor
- Sätt ugnen på 225°C och lägg sedan tofun på en plåt med bakplåtspapper.
- Rör ihop senap, socker, matgrädde och ½ msk av ströbrödet. Bred ut blandningen runt om hela tofun. Strö över resten av ströbrödet och stick ner nejlikor på toppen
- Griljera den alspånsrökta tofun i ugnen i ca 10–15 minuter, så den får en gyllene yta.
- Skär vegansk julskinka i skivor och sedan är det dags att njuta!