Ingredienser
Ca 350 g pasta
320 g vegokyckling (t.ex. Hälsans Köks filébitar)
1 zucchini
1 röd paprika
125 g kantareller (konserverade eller färska)
Ca 7 soltorkade tomater
2 dl vegansk creme fraiche
2 vitlöksklyftor
1,5 msk kantarellfond
0,5-1 msk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin (valfritt)
1 tsk paprikapulver
Olja till stekning
Salt och peppar efter smak
- Koka upp pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Pressa vitlöksflyftorna och stek i olja ihop med vegokycklingen. Krydda med paprikapulver, salt och peppar.
- Hacka zucchini, paprika och soltorkade tomater och lägg i stekpannan ihop med kantarellerna.
- Tillsätt vegansk creme fraiche och kantarellfond och låt puttra i stekpannan i ca 5 minuter.
- Smaka av med timjan och rosmarin. Servera ihop med pastan, ät och njut!