Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk kyckling- och kantarellpasta

Vegansk k*ckling- och kantarellpasta

Vegansk kycklingpasta kan göras i många olika versioner, men detta recept ger dig en lite extra umamirik pastarätt med kantareller och soltorkade tomater. Krämigheten kommer från vegansk creme fraiche och här snålar vi inte med timjan!

20 min
Under 30 min
Lunch
Middag
Veganiserad

Ingredienser

4 portioner
Ca 350 g pasta
320 g vegokyckling (t.ex. Hälsans Köks filébitar)
1 zucchini
1 röd paprika
125 g kantareller (konserverade eller färska)
Ca 7 soltorkade tomater
2 dl vegansk creme fraiche
2 vitlöksklyftor
1,5 msk kantarellfond
0,5-1 msk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin (valfritt)
1 tsk paprikapulver
Olja till stekning
Salt och peppar efter smak
  1. Koka upp pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Pressa vitlöksflyftorna och stek i olja ihop med vegokycklingen. Krydda med paprikapulver, salt och peppar.
  3. Hacka zucchini, paprika och soltorkade tomater och lägg i stekpannan ihop med kantarellerna. 
  4. Tillsätt vegansk creme fraiche och kantarellfond och låt puttra i stekpannan i ca 5 minuter.
  5. Smaka av med timjan och rosmarin. Servera ihop med pastan, ät och njut!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden