Hoppa till huvudinnehåll
Vegofiléer med majskolv och grönsaker på en tallrik, på ett oranget bord.

Veganska BBQ-style filéer med hel majs

Stek vegofiléerna med glaze och servera med en fräsch sallad och majs. Det är en riktigt lyxig vegansk kycklingfri grillmiddag som du slänger ihop på nolltid. Den grillade citronen adderar med en extra nyans bland alla andra goda smaker. Receptet kommer från Quorn.

20 min
Under 30 min
Lunch
Middag

Ingredienser

4 portioner
4 st vegofiléer
80g grillglaze (ex Texas Longhorn Classic BBQ Chipotle Glaze)
2 majskolvar (förkokta)
1 röd chilipeppar
1 kruka färsk koriander
120g blandad sallad
2 st citroner
Olivolja
Salt
Peppar
  1. Pensla filéerna med glaze. Salta och peppra.
  2. Grilla filéerna på medelvärme cirka 5-10 minuter.
  3. Halvera citronen och grilla den med skurna sidan neråt.
  4. Dela majskolvarna och pensla med olivolja. Grilla dem på medelvärme cirka 5-10 minuter tills de fått fin färg. Salta och peppra.
  5. Finhacka chilin och koriandern och strö det över majsen.
  6. Servera filéerna med sallad, majskolv och citron.

Vill du äta mer vego? Ladda ner vår kostnadsfria app Välj Vego och samla alla dina favoritrecept på ett och samma stället. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden