Hoppa till huvudinnehåll
Vegofiléer med med nudlar och sallad på en tallrik, på ett gult bord

Snabb vegansk teriyakigratäng med vegofiléer

Testa ett otroligt enkelt recept med vegofiléer som är färdigt på bara 20 minuter och livar upp varje dag. Denna läckra veganska teriyakigratäng är full av smak! Receptet inspireras av Annie Erfass, som driver Instagramkontot @kalorismart.

20 min
Under 30 min
Lunch
Middag

Ingredienser

4 portioner
4 vegofiléer
4 portioner woknudlar
2,5 dl växtbaserad matlagningsgrädde
250 g färsk broccoli
1 st paprika (röd/gul/orange)
3 dl teriyakisås
1 dl apelsinjuice
Chiliflakes
Sesamfrön
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka nudlarna efter anvisningarna på paketet (al dente).
  3. Placera nudlarna i botten på en ugnsfast form (ca 27x20),
  4. Häll matlagningsgrädden över nudlarna och blanda.
  5. Placera vegofiléer i formen tillsammans med skivad paprika och broccoli.
  6. Avsluta med teriyakisås och apelsinjuice.
  7. Toppa med chiliflakes och sesamfrön.
  8. In i ugnen i ca 20 min. 
  9. Klart!

Vill du äta mer vego? Ladda ner vår kostnadsfria app Välj Vego och samla alla dina favoritrecept på ett och samma stället. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden