
Snabb vegansk teriyakigratäng med vegofiléer
Testa ett otroligt enkelt recept med vegofiléer som är färdigt på bara 20 minuter och livar upp varje dag. Denna läckra veganska teriyakigratäng är full av smak! Receptet inspireras av Annie Erfass, som driver Instagramkontot @kalorismart.
Ingredienser
4 vegofiléer
4 portioner woknudlar
2,5 dl växtbaserad matlagningsgrädde
250 g färsk broccoli
1 st paprika (röd/gul/orange)
3 dl teriyakisås
1 dl apelsinjuice
Chiliflakes
Sesamfrön
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka nudlarna efter anvisningarna på paketet (al dente).
- Placera nudlarna i botten på en ugnsfast form (ca 27x20),
- Häll matlagningsgrädden över nudlarna och blanda.
- Placera vegofiléer i formen tillsammans med skivad paprika och broccoli.
- Avsluta med teriyakisås och apelsinjuice.
- Toppa med chiliflakes och sesamfrön.
- In i ugnen i ca 20 min.
- Klart!