Hoppa till huvudinnehåll
Kikärtscurry med svart ris på en turkos tallrik

Vegansk kikärtscurry med svart ris

Den här veganska rätten kan också kortas ner och vara klar ungefär när riset är klar, men smakerna framträder bättre när de får koka ihop länge!

35 min
Billiga veganska recept
Middag
Glutenfritt
Barnvänligt
Nötfri
Sojafritt

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
2 gröna chilifrukter
500 g kokta kikärtor
1 msk riven ingefära
1 msk röd currypasta
1 tsk mald koriander
2 msk tomatpuré
2 dl växtbaserad crème fraiche
4 dl grönsaksbuljong
salt
  1. Skala och finhacka löken, kärna ur chilin och riv ingefäran.
  2. Fräs löken innan du tillsätter chilin, kikärtorna, curryn, tomatpurén, ingefäran och buljongen. Låt koka på svag värme i 30 minuter.
  3. Tillsätt växtbaserad crème fraiche  och smaka av med salt. Servera med ris. 

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden