Vegansk Knäckebrödspizza
Knäckebrödspizza är både väldigt enkelt och framförallt väldigt gott! Här är en vegansk version som serveras som pizza slices med en touch av tacos. Passar bra som förrätt till tacofredagen eller som tilltugg när du behöver ett snabbt mellanmål. Eller varför inte dubbla eller trippla mängden för och smarrig middag?
Ingredienser
4 knäckepizza-slices
1 ½ - 2 dl valfri fryst vegofärs
1 krm spiskummin
Salt
Peppar
4 skivor Leksands Trekant Normalgräddad
2 tsk olivolja
1,5 msk tomatpuré
1,5 tsk oregano
1 dl riven veganost (vi använde Violife Original Flavour Block)
1/4 röd paprika
Servering
1 dl Oatly Havregurt Turkisk
2 dl hackad isbergssallad
- Sätt ugnen på 200 grader
- Stek färsen en kort stund tillsammans med spiskummin samt salt och peppar efter smak. Ställ färsen åt sidan
- Bred ut olivolja och sedan tomatpurén på knäckebröden. Strö över oreganon men spara lite till att strö över som garnering
- Strö över den rivna osten och sedan färsen
- Skär paprikan i små bitar och fördela ovanpå färsen
- Strö över lite oregano
- Grädda ca 10 min mitt i ugnen
- Strö på hackad isbergssallad och servera med en klick vegansk yogurt