Vegansk Krispig Panerad Tofu
Hör du det också? Det är krrrrispet från panerad tofu. Som musik för öronen och ett himmelrike för smaklökarna. Det här veganska receptet från Yipin på tofu nuggets är för dig som vill visa någon hur gott tofu faktiskt är, eller för dig som är skeptisk till tofu. Tack vare pankoflingorna och dubbelpanering kan du förvänta dig samma frasighet som när du äter klassiska nuggets. Prova och njut!
Ingredienser
Du behöver
400 g Yipin fast tofu naturell
2 dl majsstärkelse
3–4 dl panko
1 ½ dl valfri grädde
½–1 dl olja
salt och peppar
Tillbehör
ris eller couscous
sweet chilisås
- Skär tofun i kuber och häll upp majsstärkelse, panko och växtbaserad grädde i separata skålar. Blanda ner lite salt och peppar i den växtbaserade grädden.
- Doppa en av tofukuberna först i majsstärkelse, sedan i grädde och slutligen i panko. Repetera sedan genom att doppa kuben ytterligare en gång i grädden och panko för dubbelpanering.
- Hetta upp en panna med rikligt med olja. Stek kuberna på medelhög värme tills gyllene och krispiga.
- Servera dina panerade tofu nuggets med sweet chilisås och couscous eller ris. Njut!