Hoppa till huvudinnehåll
Panerad tofu på ett ljust serveringsfat mot en mörk bakgrund.

Vegansk Krispig Panerad Tofu

Hör du det också? Det är krrrrispet från panerad tofu. Som musik för öronen och ett himmelrike för smaklökarna. Det här veganska receptet från Yipin på tofu nuggets är för dig som vill visa någon hur gott tofu faktiskt är, eller för dig som är skeptisk till tofu. Tack vare pankoflingorna och dubbelpanering kan du förvänta dig samma frasighet som när du äter klassiska nuggets. Prova och njut!

20 min
Under 30 min
Lunch
Middag

Ingredienser

4 portioner

Du behöver

400 g Yipin fast tofu naturell
2 dl majsstärkelse
3–4 dl panko
1 ½ dl valfri grädde
½–1 dl olja
salt och peppar

Tillbehör

ris eller couscous
sweet chilisås
  1. Skär tofun i kuber och häll upp majsstärkelse, panko och växtbaserad grädde i separata skålar. Blanda ner lite salt och peppar i den växtbaserade grädden.
  2. Doppa en av tofukuberna först i majsstärkelse, sedan i grädde och slutligen i panko. Repetera sedan genom att doppa kuben ytterligare en gång i grädden och panko för dubbelpanering.
  3. Hetta upp en panna med rikligt med olja. Stek kuberna på medelhög värme tills gyllene och krispiga.
  4. Servera dina panerade tofu nuggets med sweet chilisås och couscous eller ris. Njut!

På jakt efter mer vegoinspiration? Ladda ner vårt inspirationsmagasin - helt gratis! Det är fullt med tips, pepp, recept och sådant du behöver för att komma igång (eller fortsätta) med ditt vegovänliga liv. Du kan få det digitalt bara ett klick bort!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden