Hoppa till huvudinnehåll
Picklad zucchini med apelsin i en glasburk bredvid snittar och vas med blomster

Vegansk picklad zucchini med apelsin

Ett härligt och fräscht veganskt alternativ på julbordet som med söt apelsin och syrlig rödlök. Kan med fördel förberedas innan jul. Det här receptet kommer från Mattias Kristiansson (Vegomagasinet) från tidningen Djurens Rätt nr 4/2022.

Jul

Ingredienser

8 portioner

Zucchiniblandningen

1 zucchini
1 morot, tunt skivad
½ rödlök, skivad
1 apelsin, tunt skivad
2 stjärnanis

Ättikslag

½ dl ättiksprit (12 %)
1 dl strösocker
2 dl vatten
1 msk senapsfrön
  1. Skär zucchinin i mindre bitar och koka den i några minuter i rikligt saltat vatten. Den ska mjukna men ändå behålla sin spänst.
  2. Blanda zucchini, morot, rödlök, apelsin och stjärnanis i en glasburk.
  3. Koka upp ättiksprit, strösocker, vatten och senapsfrön i en kastrull. Häll ner i burken och låt allt svalna. Förvara i kylskåpet.

Det viktigaste du kan göra för djuren är att välja bort dem från tallriken. Få mer inspiration bara ett klick bort! Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden