Vegansk Toddy
Äggtoddy innehåller traditionellt just ägg och någon form av sprit. Den här är vegansk och baserad på nötmjölk, kokosmjölk och härliga kryddor. Psst... att mixa ner cashewnötterna är valfritt men ger en extra tjock och krämig toddy. Det krävs dock en hyfsat effektiv blender för att få en slät dryck. Det här receptet kommer från Mattias Kristiansson (Vegomagasinet) från tidningen Djurens Rätt nr 4/2022.
Ingredienser
5 dl mjölk, t ex mandel- eller cashewmjölk
1 ½ dl kokosmjölk
1 dl cashewnötter, blötlagda i minst 6 timmar
2 msk kokossocker eller strösocker
½ tsk vaniljessens
1 tsk mald muskotnöt
1 krm mald kanel
en nypa flingsalt
- Häll ner allt i en blender. Mixa till en slät dryck.
- Häll ner drycken i en kastrull och värm på.
- Häll upp i glas och servera genast.