Hoppa till huvudinnehåll
Toddy i en vit mugg med guldhandtag bredvid en karaff med sangria.

Vegansk Toddy

Äggtoddy innehåller traditionellt just ägg och någon form av sprit. Den här är vegansk och baserad på nötmjölk, kokosmjölk och härliga kryddor. Psst... att mixa ner cashewnötterna är valfritt men ger en extra tjock och krämig toddy. Det krävs dock en hyfsat effektiv blender för att få en slät dryck. Det här receptet kommer från Mattias Kristiansson (Vegomagasinet) från tidningen Djurens Rätt nr 4/2022.

Jul

Ingredienser

4 portioner
5 dl mjölk, t ex mandel- eller cashewmjölk
1 ½ dl kokosmjölk
1 dl cashewnötter, blötlagda i minst 6 timmar
2 msk kokossocker eller strösocker
½ tsk vaniljessens
1 tsk mald muskotnöt
1 krm mald kanel
en nypa flingsalt
  1. Häll ner allt i en blender. Mixa till en slät dryck.
  2. Häll ner drycken i en kastrull och värm på. 
  3. Häll upp i glas och servera genast.

På jakt efter mer vegoinspiration? Ladda ner vårt inspirationsmagasin - helt gratis! Det är fullt med tips, pepp, recept och sådant du behöver för att komma igång (eller fortsätta) med ditt vegovänliga liv. Du kan få det digitalt bara ett klick bort!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden