Vegansk tomatsås med pasta
En riktig "go to"-klassiker när du är superhungrig, egentligen inte orkar laga mat och inte vill lägga dyra pengar på en vegansk middag. Toppa tomatsåsen med riven veganost och några basilikablad för att få det att kännas lite extra lyxigt i vardagen!
Ingredienser
Tomatsås
1 gul lök
3 stora klyftor vitlök
1 msk torkad basilika
1 msk torkad oregano
3 msk tomatpuré
400 g finkrossade tomater
1 dl vatten
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
Salt
Peppar
Olivolja
Till servering
Spaghetti
Ev. riven veganost
- Koka pastan al dente
- Finhacka löken och vitlöken.
- Stek lök och vitlök i olivolja tills de börjar mjukna och blanda sedan i oregano och basilika.
- Häll i krossade tomaterna, tomatpuré och vatten. Krydda med salt och peppar efter smak. Låt koka ihop i några minuter.
- Häll i matlagningsgrädden och koka i några minuter till.
- Blanda sedan tomatsåsen med spaghettin och servera!