Hoppa till huvudinnehåll
Små uppskurna tofurektanglar med majonnäs och tångrom på ett svart fat

Veganska ägghalvor

Okej. Detta är inte ägghalvor. Det är majonnäs kryddad med gurkmeja och svavelsalt som serveras på en bit naturell tofu och toppas med en klick tångrom. Men det låter ju så otroligt mycket tråkigare. Det här receptet kommer från Gustav "Jävligt Gott" Johanssons kokbok Vegansk Husmanskost och är orimligt populärt bland alla på högtider.

10 min
Påsk
Jul
Högtider
Förrätt
Under 30 min
Veganiserad

Ingredienser

400 g fast naturell tofu
2 dl vegansk majonnäs
1 krm gurkmeja
½ tsk svart salt (kala namak)
1 tsk näringsjäst
1 burk tångrom
färsk dill
salt och peppar
2 citroner, i klyftor
  1. Skär tofun i cirka 3 × 1 × 2 cm stora bitar så att de blir som platta rektanglar
    (du kan göra dem äggformade om du vill).
  2. Blanda majonnäs med gurkmeja, svart salt och näringsjäst.
  3. Toppa tofun med majonnäsen, en klick tångrom, en dillkvist, salt,
    peppar och lite färskpressad citron!

Få mer inspiration till vegansk matlagning! I Djurens Rätts shop hittar du massor olika kokböcker att ge till dig själv, eller någon du håller kär som du tycker behöver laga mer vego!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden