Hoppa till huvudinnehåll

Veganska saffransbiskvier

Recept på veganska saffransbiskvier, överraska med saffransbiskvier under adventsfika

90 min
Jul
Fika
Veganiserad
Efterrätt

Ingredienser

8 portioner

Grundkräm

2 dl havregrädde
4 msk majsstärkelse
2 msk strösocker

Botten

400 g mandelmassa
0,5 dl florsocker
1 tsk bakpulver
4 msk majsstärkelse
2 msk havregrädde

Saffransblandning

100 g rumstempererad margarin
0,5 dl florsocker
0.5 g saffran
200 g vegansk mörk choklad
1 msk rapsolja
  1. Börja med grundkrämen. Koka upp havregrädde, socker och majsstärkelse i cirka tre minuter tills blandningen har blivit tjock. Tag av från plattan och låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 150 grader. Riv mandelmassan med rivjärn och blanda med florsocker, bakpulver, majsstärkelse, mixa ihop med havregrädde. Ta cirka en matsked av smeten och forma till en boll, pressa sedan ut den till en halv cm tjock platta och grädda i 16- 20 minuter. Ta ut från ugnen och låt svalna.
  3. Vispa margarin fluffigt med florsocker och tillsätt grundkrämen lite i taget, avsluta med att blanda i saffran. Spritsa ut krämen på biskvibottnarna och ställ i frysen i minst 30 minuter.
  4. Smält choklad i vattenbad eller i mikro, tillsätt rapsolja och blanda väl. Ta ut biskvierna ur frysen och doppa varje kaka i den smälta chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Förvara kakorna kallt.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden