Simple Feast grundades i Danmark 2014 med en vision att inspirera till bättre matlagning i hemmet. Det började med en app med hundratal recept från några av världens främsta kockar - men snabbt insåg de att det är den praktiska tiden som sätter stopp för bättre matlagning i hemmet. Av det föddes idén om att leverera nästan färdiga rätter hem till konsumenter sedan 2017.
Samtidigt insåg företaget att för att kunna ha klimatsmart mat var de tvungna att säga farväl till köttet och samtidigt välkomna in en ny värld av smaker och färg från växter. Idag erbjuder de både veganska matkassar och lakto-ovo vegetariska. Bakom utvecklingen av deras växtbaserade måltider står idag Rasmus Kliim, Rasmus Grube, Anders Vald och Thomas Parry. Kockarna har erfarenhet från några av världens främsta restauranger – bland annat The Fat Duck, Alkimia, The Paul och The Waterside Inn.
Konceptet erbjuder alltid ekologiska råvaror, förpackningar av växtfibrer och endast 10 minuters aktiv matlagning.
Simple Feast har nyligen lanserats i Sverige och finns tillgänglig i Stockholm, Göteborg, Malmö. Tre dagar med ekologisk middag för 2-3 personer för 699 kr.