Hoppa till huvudinnehåll
Vegnask ceviche med veganska räkor i cocktailglas

Vegansk ceviche

Ceviche är en syrlig röra eller salsa med skaldjur eller fisk från Peru som också är vanligt i många andra syd-och nordamerikanska länder som t.ex Chile, Ecuador och Mexiko. Här har vi veganiserat receptet genom att använda veganska räkor. Det går också att använda "köttiga" alger.

15 min
Förrätt
Snacks
Glutenfritt
Nyår
Veganiserad
Midsommar

Ingredienser

5 portioner
300 g veganska räkor
2 silverlök, cirka 200 g
1 röd paprika, cirka 150 g
2 dl citronjuice
1 kruka koriander
1 grön chili
2 vitlöksklyftor
1 tsk kummin
1 tsk salt
½ dl olivolja
  1. Tina upp de veganska räkorna. Finhacka löken, paprikan, koriandern och chilin. 
  2. Blanda alla ingredienser med citronjuice i en bunke och pressa i vitlöken. Tillsätt kummin,  salt och olja.
  3. Låt den stå och dra in smakerna i kylskåpet i minst en timme. Serveras kall! 

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden