Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk bacon på rispapper

Snabblagad vegansk förrätt som smakar bacon men som är gjort på rispapper som grund! Allt du behöver i det här receptet är rispapper, och ingredienser till marinaden förstås. Passar perfekt till en fräsch sallad.

20 min
Förrätt
Under 30 min
Såser & tillbehör

Ingredienser

7 portioner

Ingredienser vacon

9 skivor rispapper
500 ml ljummet vatten till blötläggning

Ingredienser marinad

2 msk teriyakisås
2 msk sweet chilisås
½ tsk liquid smoke
2 msk rökt paprikapulver
1 dl vatten
4 msk b-jäst
1 tsk vitlökspulver
svartpeppar
  1. Klipp rispappret i 2-3 centimeter breda strimlor.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden i en skål och sätt ugnen på 250 grader.
  3. Förbered en plåt med bakplåtspapper och blötlägg rispappret i trippla lager. Ta upp pappret när det har mjuknat och pressa försiktigt ut överblivet vatten.
  4. Doppa sen strimlorna i marinaden och lägg dem på plåten. Grädda i ungefär 5-8 minuter.
  5. Servera de krispiga baconstripsen med en god sallad och majonnäs

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden