Hoppa till huvudinnehåll
Veganska chilienska piroger

Veganska chilenska empanadas

Chilenska empanadas är piroger som traditionell sätt fylls med köttfärsblandning eller ost. Här får du ett recept som är likt den äkta varan - men som är helt veganskt förstås! Vår färsfyllning består av sojafärs men också oliver, russin och kryddor. Mums!

60 min
Förrätt
Lunch
Middag
Barnvänligt
Imponera
Nötfri

Ingredienser

12 portioner

Ingredienser fyllning färsblandning

1 gul lök, cirka 100 g
2 msk olja
200 g sojafärs
1 msk oregano
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1/2 dl urkärnade oliver
1/2 dl russin
salt efter smak

Ingredienser deg

13 dl vetemjöl
1 tsk salt
5 dl valfri växtdryck
100 g vegetabilisk margarin
  1. Skala och finhacka löken. Hetta upp olja och stek löken och sojafärsen i en stekpanna. Sänk värmen och tillsätt kryddorna, oliverna och russinen.  Låt fräsa medan du bearbetar degen. 
  2. Blanda alla torra ingredienser till degen i en matberedare eller för hand och tillsätt all vätska. Knåda degen i cirka fem minuter och rulla till en "korv".
  3. Dela degen i 12 lika stora bitar och forma runda bollar. Platta till dem och kavla ut degen till 10-15 centimeter i diameter. 
  4. Fyll degen med färsblandningen och stäng pirogerna.
  5. Pressa kanterna lätt med en gaffel så att de håller ihop, pensla med växtdryck.
  6. Grädda i ugn på 200 grader i 20 minuter. Det går också utmärkt att fritera pirogerna. 
  7. Servera med en tomatsallad eller en värmande soppa. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden