Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk tomatsås med pasta

En riktig "go to"-klassiker när du är superhungrig, egentligen inte orkar laga mat och inte vill lägga dyra pengar på en vegansk middag. Toppa tomatsåsen med riven veganost och några basilikablad för att få det att kännas lite extra lyxigt i vardagen!

Under 30 min
Barnvänligt
Lunch
Middag

Ingredienser

4 portioner

Tomatsås

1 gul lök
3 stora klyftor vitlök
1 msk torkad basilika
1 msk torkad oregano
3 msk tomatpuré
400 g finkrossade tomater
1 dl vatten
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
Salt
Peppar
Olivolja

Till servering

Spaghetti
Ev. riven veganost
  1. Koka pastan al dente
  2. Finhacka löken och vitlöken.
  3. Stek lök och vitlök i olivolja tills de börjar mjukna och blanda sedan i oregano och basilika.
  4. Häll i krossade tomaterna, tomatpuré och vatten. Krydda med salt och peppar efter smak. Låt koka ihop i några minuter.
  5. Häll i matlagningsgrädden och koka i några minuter till.
  6. Blanda sedan tomatsåsen med spaghettin och servera!

Det viktigaste du kan göra för djuren är att välja bort dem från tallriken. Beställ vårt kostnadsfria inspirationsmagasin Välj vego! och ta ett första steg mot en djurvänligare värld

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden