Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk pastasallad med vegokyckling

Pastasallad med vegansk kyckling och feta

Pastasallad är perfekt att laga flera portioner av och spara till matlåda under veckan. Gott, mättande och fräscht, och du behöver inte ens stå i kön till mikron! Utöver den veganska kycklingen innehåller denna pastasallad även spröda grönsaker och vegansk fetaost.

25 min
Under 30 min
Lunch
Veganiserad

Ingredienser

4 portioner
Ca 250 g pasta
Ca 320 g vegokyckling (t.ex. Hälsans Köks filébitar)
200 g vegansk fetaost (t.ex. Violife Greek White)
100 g färsk spenat
1/2 gurka
2 tomater
1 röd paprika
1/2 röd lök
Olja till stekning
1 tsk paprikapulver
Salt efter smak

Dressing

1 msk rapsolja
1/2 msk vitvinsvinäger
2 msk näringsjäst
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Stek upp vegokycklingen i olja och krydda med paprikapulver och salt.
  3. Skölj spenaten och hacka gurka, tomat, paprika och rödlök.
  4. Skär fetaosten i tärningar.
  5. Blanda pasta, vegobitar, grönsaker och fetaost i en stor skål. Optimalt är att låta pasta och vegokyckling svalna lite innan.
  6. Blanda olja, vitvinsvinäger och näringsjäst i en liten behållare.
  7. Häll dressingen över salladen och blanda runt.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden