Vegansk Pad Thai med Tofu
En thailändsk favorit! Pad thai med tofu är en enkel och vegansk nudelrätt som tar smaklökarna till Thailand. I detta recept från Yipin används en friterad tofu istället för kyckling, och det blev magiskt gott. Tofun steks nämligen löjligt krispig och får ta smak av den fylliga sötsyrliga såsen. Prova och njut av denna tofu pad thai!
Ingredienser
Ingredienser
200 g Yipin friterad tofu, eller 230 g Yipin extra fast tofu
2 portioner risnudlar
2 vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
1 msk japansk soja
½ msk socker
1 msk olja
2 msk vatten
juice från 1 lime
1 msk tamarindpasta (valfritt)
2 morötter
1 röd chili
valfritt: 100 g vispad silkestofu
Tillbehör
osaltade jordnötter
färsk koriander
- Koka eller lägg risnudlarna i blöt enligt anvisningarna på förpackningen.
- I en skål, blanda ihop pressade vitlöksklyftor med ingefära, soja, socker, olja, vatten, limejuice och tamarindpasta (valfritt).
- Hacka morötter fint och hetta sedan upp en stekpanna med lite olja. Stek morötterna tills de mjuknat något, samtidigt som du steker tofun på medelhög värme, i cirka 3-5 minuter eller tills den blir krispig och gyllene. Använder du en naturell tofu så tärnar du den först. Valfritt: tillsätt vispad silkestofu och låt stekas någon minut.
- Hacka jordnötter och chili och tillsätt sedan chilin och vitlöksblandningen i stekpannan.
- Häll över de kokta nudlarna i stekpannan och rör om. Servera din pad thai med tofu och toppa till sist med hackade jordnötter, färsk koriander. Njut!