Gillad tartine med vegansk färskost, jordgubbar, bits och svartpeppar
Tartines är ett perfekt sätt att servera goda mackor på med massa pålägg. Funkar kanon utomhus på grillen, muurikkan eller över elden. Gillas av de flesta faktiskt och går att variera på flera olika sätt. Hemligheten är ett riktigt gott surdegsbröd och en flödande fantasi. Receptet kommer från Oh Mungood!
Ingredienser
Ingredienser
4 stora skivor surdegsbröd
1 paket växtbaserad färskost (gärna Stockeld Dreamery)
1 paket Oh Mungood bits
Olja till stekning
500 g jordgubbar
1 gurka
1 liten burk svara urkärnade oliver
Svartpeppar
- Grilla eller stek surdegsskivorna krispiga i olja
- Rensa och skär jordgubbar och gurka
- Skär oliverna till ringar.
- Stek bitsen på hög temperatur i olja ca 3 min på varje sida tills krispiga på utsidan och krämiga på insidan.
- Lägg ett tjockt lager av färskost på brödskivan
- Tryck ner de krispiga bitsen i mackan så att de smashas något
- Lägg på jordgubbar, gurka, oliver och peppra på med svartpeppar efter smak