
Veganska BBQ-style filéer med hel majs
Stek vegofiléerna med glaze och servera med en fräsch sallad och majs. Det är en riktigt lyxig vegansk kycklingfri grillmiddag som du slänger ihop på nolltid. Den grillade citronen adderar med en extra nyans bland alla andra goda smaker. Receptet kommer från Quorn.
Ingredienser
4 st vegofiléer
80g grillglaze (ex Texas Longhorn Classic BBQ Chipotle Glaze)
2 majskolvar (förkokta)
1 röd chilipeppar
1 kruka färsk koriander
120g blandad sallad
2 st citroner
Olivolja
Salt
Peppar
- Pensla filéerna med glaze. Salta och peppra.
- Grilla filéerna på medelvärme cirka 5-10 minuter.
- Halvera citronen och grilla den med skurna sidan neråt.
- Dela majskolvarna och pensla med olivolja. Grilla dem på medelvärme cirka 5-10 minuter tills de fått fin färg. Salta och peppra.
- Finhacka chilin och koriandern och strö det över majsen.
- Servera filéerna med sallad, majskolv och citron.