Ingredienser
Crêpesmet ca 8 stycken
1 dl sojamjölk
1½ dl vatten
50 g mjölkfritt margarin
2 ¼ mjöl
¼ tsk salt
ca 3 msk vatten (för att tunna ut smeten efter kylning)
Sparrisfyllning med Mandelsås á la Hollandaise
250 g grön sparris
1 msk mjölkfritt margarin
1 nypa salt
svartpeppar
1 dl skållad sötmandel
1 dl varmt vatten
2 msk mjölkfritt margarin
2 tsk citronjuice
¼ tsk gurkmeja (för färgen)
¼ tsk salt
- Smält margarinet. Lägg alla ingredienser i en skål och vispa till en jämn smet.
- Låt smeten stå i kylen i 30 minuter medan du förbereder fyllningarna.
- Vispa ner 3 msk vatten i smeten för att göra den lite lösare. Hetta upp en liten stekpanna. Lägg i en klick margarin till första laggen. Beräkna ca ½ dl smet per crêpe. Vicka på pannan så att smeten täcker hela botten. Vänd med stekspade då smeten har "stannat" på ytan.
- Lägg dem ovanpå varandra på ett fat. När du ska fylla crêpen kan du värma de avsvalnade eller kalla pannkakorna i ugnen en stund på 200 grader. Fördela fyllningarna på pannkakorna, rulla ihop och servera. Du kan också värma de fyllda rullarna i en ugnen en stund.
Sparrisfyllning med Mandelsås á la Hollandaise
- Skär bort ev. dåliga ändar på sparrisen. Hetta upp en stekpanna och stek dem i margarinet några minuter tills de känns lite krispiga och börjar bli lite bruna.
- Strö över salt och peppar och ställ dem åt sidan.
Mandelsås á la Hollandaise
- Lägg alla ingredienser i en mixer och försök få röran så slät som möjligt. Ha på sparrisarna vid servering.