Hoppa till huvudinnehåll
Fräst sparris med vegansk ädelostkräm på en vit tallrik.

Fräst sparris med vegansk ädelostkräm

Sparris är ett klart vårtecken och superenkel att tillaga. Här i stekt form tillsammans med en himmelsk vegansk ädelostkräm och rostade macadamianötter!

20 min
Förrätt

Ingredienser

4 portioner
16 stycken färska sparris

Ädelostkräm

100 g vegansk ost med ädelostsmak
4 msk naturell sojayoghurt, soja- eller havregrädde

Garnering

1½ dl macadamianötter
lönnsirap
flingsalt

Ädelostkräm: Mosa/riv osten och rör ihop med yoghurten/grädden. Prova gärna att mixa för ännu slätare konsistens.

Garnering: Hacka nötterna grovt och rosta dem lätt i en torr stekpanna. 

Sparris: Skär bort den nedersta delen av sparrisen (ca 1-2 cm) som brukar vara träig eller mjuk. Fräs sparrisarna en stund i en stekpanna i olja eller mjölkfritt margarin tills de mjuknat något och fått fin färg. Arrangera sparrisarna snyggt på fyra tallrikar med en klick kräm bredvid. Strö över nötterna, ringla över lönnsirap samt strö över lite flingsalt.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden