Hoppa till huvudinnehåll
två skålar med soppa står på en randig handduk, bredvid ligger en några skivor bröd

Krämig vegansk soppa på butternutpumpa

Värmande vegansk höstsoppa -passar fint som förrätt eller huvudrätt! häll i termosen för att ha med på utflykt!

25 min
Billiga veganska recept
Middag
Lunch
Under 30 min
Barnvänligt
Glutenfritt
Sojafritt
Nötfri

Ingredienser

4 portioner
1 kg butternutpumpa
2 äpplen, cirka 250 g
1 gul lök, cirka 100 g
1 msk riven ingefära
2 liter vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
3 dl växtbaserad grädde (havre-eller sojagrädde)
2 msk färsk hackad timjan
2 dl krutonger, välj glutenfritt vid celialki
  1. Börja med att skala och kärna ur pumpan. Grovhacka pumpa, äpple och lök. Koka upp vattnet med buljongen och tillsätt de hackade grönsakerna, ingefära och timjan.
  2. Låt småkoka under lock i cirka 20 minuter tills pumpan är mjuk. Ta av kastrullen från plattan och mixa med antingen en matberedare eller en mixer tills soppan är slät.
  3. Toppa med lite växtbaserad grädde och servera med krutonger eller rostat bröd! 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden