Hoppa till huvudinnehåll
marinerad tofu

Veganska salladsblad med tofubitar

Tofu är en missförstådd råvara. Med de rätta kryddor och tillagning blir tofu en riktig vegansk godbit även för skeptikern!

75 min
Förrätt
Nyår
Grundrecept

Ingredienser

8 portioner
270 g fast tofu
1 noriblad
1⁄2 röd chili
1 tsk riven ingefära
1 dl japansk sojasås
1 tsk citronjuice
1 salladshuvud
  1. Tärna tofun i kuber på ungefär en centimeter. Smula ner eller klipp noribladen i små bitar och kärna ur och finhacka chilin.
  2. Skala och riv ingefäran. Blanda den japanska sojan med citronjuice i en bunke och tillsätt alla ingredienser förutom salladshuvudet.
  3. Låt stå i minst en timme och servera på salladsblad.

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden