Ingredienser
Karamelliserad lök
-
Blötlägg ärtorna över natten.
-
Skala och hacka lök och vitlök. Finhacka samtliga örter.
-
I en kastrull, stek den gula löken i rapsolja på medelvärme tills den blir glansig, tillsätt därefter gurkmeja och vitlök och stek ihop i 1 minut. Tillsätt samtliga örter och stek ihop i 2 minuter.
-
Blanda ner ris, ärtor och gröna linser, tillsätt salt och svartpeppar. Smula i buljongtärningarna och häll i 2 liter vatten. Lägg på ett lock och låt koka på medelvärme i 30 minuter.
-
Tillsätt röda linser, kidneybönor och kikärtor, häll i resten av vattnet och rör om ordentligt. Sätt på locket och låt koka i ytterligare 30 minuter. Soppan kommer vara ganska fast i konsistensen.
-
Under tiden, skala och strimla löken som ska karamelliseras. I en liten kastrull, häll i rapsoljan och lägg i löken, tillsätt gurkmejan och låt löken karamelliseras på svag värme i cirka 20 minuter.
-
När soppan kokat klart, blanda i den växtbaserade yoghurten. Soppan ska vara lös men inte rinnig. Toppa med karamelliserad lök och torkad dill. Om du vill kan du även ringla över lite mer yoghurt och olja från den karamelliserade löken.