Pastasallad med vegansk kyckling och feta
Pastasallad är perfekt att laga flera portioner av och spara till matlåda under veckan. Gott, mättande och fräscht, och du behöver inte ens stå i kön till mikron! Utöver den veganska kycklingen innehåller denna pastasallad även spröda grönsaker och vegansk fetaost.
Ingredienser
Ca 250 g pasta
Ca 320 g vegokyckling (t.ex. Hälsans Köks filébitar)
200 g vegansk fetaost (t.ex. Violife Greek White)
100 g färsk spenat
1/2 gurka
2 tomater
1 röd paprika
1/2 röd lök
Olja till stekning
1 tsk paprikapulver
Salt efter smak
Dressing
1 msk rapsolja
1/2 msk vitvinsvinäger
2 msk näringsjäst
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Stek upp vegokycklingen i olja och krydda med paprikapulver och salt.
- Skölj spenaten och hacka gurka, tomat, paprika och rödlök.
- Skär fetaosten i tärningar.
- Blanda pasta, vegobitar, grönsaker och fetaost i en stor skål. Optimalt är att låta pasta och vegokyckling svalna lite innan.
- Blanda olja, vitvinsvinäger och näringsjäst i en liten behållare.
- Häll dressingen över salladen och blanda runt.