Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk potatiskaka

God, veganska potatiskaka som passar perfekt som tillbehör. Servera med t.ex Belugalinssallad, Dill- och sparrispesto samt Citronmarinerad purjolök.

90 min
Förrätt
Lunch
Grundrecept
Midsommar

Ingredienser

1 kg potatis, mjölig sort
1 purjolök
1 dl vetemjöl
3 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
olivolja
  1. Skala och riv potatisen, blanda med 1 tsk salt och låt den ligga i ett durkslag ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 160 grader. Skär purjolöken och vitlöken fint.
  3. Krama ur så mycket vätska som möjligt ur den rivna potatisen och blanda med purjolök, vitlök, vetemjöl, lite salt och svartpeppar. Smörj en ugnsfast form (ca 1 liter) med 1 msk olivolja, lägg i potatisblandningen och pressa ner den ordentligt, täck med bakplåtspapper och placera en annan lika stor ugnsfast form på bakplåtspappret så att den bakas under tryck. Baka i ugn 160 grader i ca 60 min.
  4. Ta ut potatiskakan och låt den svalna med den pressande formen kvar. Skär ut fyrkanter och stek i matolja så att de får fin färg på alla sidor, salta och peppra.

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden