Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk gräddstuvad svamp i smördeg

Visste du att den mesta smördegen du hittar i affär faktiskt är vegansk? Findus är ett exempel! Så det behöver inte vara svårt alls att hitta ingredienser till de här godingarna. Se bara till att alltid dubbelkolla ingredienslistan förstås. Gräddstuvad svamp i smördeg är en fantastisk förrätt att bjuda på, till exempel till nyårsafton eller någon annan festlig tillställning!

20 min
Förrätt
Påsk
Nyår

Ingredienser

8 portioner
8 muffins- eller mazarinformar
2 smördegsplattor
200 g blandsvamp
mjölkfritt margarin till stekning
2 dl sojagrädde
salt & peppar
hackad gräslök
  1. Låt smördegsplattorna ligga framme och tina. Finhacka svampen och fräs den i mjölkfritt margarin.
  2. Häll över grädden och låt den koka in lite (sojagrädde är bättre än havregrädde för den kokar in, det gör inte havregrädden på samma sätt).
  3. Smaksätt med salt och peppar. Kavla ut varje smördegsplatta en aning så den blir fyrkantig och dela i fyra delar. Lägg smördegsbitarna i muffinsformar (de fyra hörnen kan sticka upp lite ovanför kanten) och klicka i svampstuvning.
  4. Grädda bakelserna i 250 graders ugnsvärme i 10 minuter.

Strö gräslök över innan servering.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden