Hoppa till huvudinnehåll
tofu i grön currygryta

Vegansk grön curry med tofu

Ett fantastisk enkel recept på vegansk grön gurrygryta med tofu, servera med ris.

20 min
Under 30 min
Lunch
Middag
Glutenfritt
Nötfri

Ingredienser

4 portioner
400g tofu
1/2 paprika
2 vitlöksklyftor
2 msk grön currypasta
1 msk riven ingefära
400 ml kokosmjölk
4 dl ris
matfett för stekning
salt efter smak
  1. Börja med att koka riset enligt anvisning.
  2. Övergå till att skala och riva ingefäran och pressa vitlök. Tärna tofun och paprikan till önskad storlek. 
  3. Värm upp en panna med matfett och stek på tofu på hög värme så att den får en fin yta. 
  4. Koka upp kokosmjölk med grön currypasta, ingefära, paprika och vitlök. Salta efter smak. Låt puttra i 10 min. 
  5. Tillsätt tofu i grytan, du kan ha i den tidigare men den behåller inte den stekta ytan lika bra. 
  6. Servera tillsammans med riset! 

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden