Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk linsgulasch med kall dippsås och persilja

En riktigt mustig vegansk linsgulasch med tillhörande kall dippsås och persilja. Prisvärt och gott alternativ för lite kallare dagar!

40 min
Billiga veganska recept
Middag
Linsgulasch med persilja i en vit skål står på ett bord med rutig duk

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 liten chili
3 morötter
2 potatisar
1 tärning grönsaksbuljong
2 msk tomatpuré
1 tetra/burk finkrossad tomat
2 dl gröna linser
1 tsk paprikapulver
Salt och peppar
4 lagerblad
1 tsk kummin
hackad persilja
mörkt bröd

Dipsås

1 burk ifraiche
½ påse 3xlök dipmix
  1. Hacka gul lök, vit lök och chili. Fräs i kastrull i lite olja. Skala morötter och potatis och tärna i små bitar. Ha i dessa i kastrullen och låt gosa med löken tills löken är mjuk och gyllenbrun.

  2. Då kastar du i grönsaksbuljongtärningen, tomatpuré, krossad tomat. linser, kryddor och lagerblad. Fyll på med vatten så att det känns lagom och så att grönsakerna kan koka. Koka upp, rör om och låt koka på halvfart i ungefär en halvtimme, tills linserna är kokta och grönsakerna mjuka. Smaka av och krydda eventuellt mer.

  3. Blanda 3xlök-dipmix och hacka persilja. Servera gulaschen med bröd, en klick kall sås och toppa med persiljan. Yummie Yummie!

  4. P.S du kan såklart ha i andra rotsaker och fler sorters grönsaker om du vill. The sky is the limit o.s.v.








 

 

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden