Ingredienser
Dipsås
-
Hacka gul lök, vit lök och chili. Fräs i kastrull i lite olja. Skala morötter och potatis och tärna i små bitar. Ha i dessa i kastrullen och låt gosa med löken tills löken är mjuk och gyllenbrun.
-
Då kastar du i grönsaksbuljongtärningen, tomatpuré, krossad tomat. linser, kryddor och lagerblad. Fyll på med vatten så att det känns lagom och så att grönsakerna kan koka. Koka upp, rör om och låt koka på halvfart i ungefär en halvtimme, tills linserna är kokta och grönsakerna mjuka. Smaka av och krydda eventuellt mer.
-
Blanda 3xlök-dipmix och hacka persilja. Servera gulaschen med bröd, en klick kall sås och toppa med persiljan. Yummie Yummie!
-
P.S du kan såklart ha i andra rotsaker och fler sorters grönsaker om du vill. The sky is the limit o.s.v.