Vegansk minipaj med grönsaksfyllning
Recept på härliga veganska grönsakspajer som går snabbt att göra, tack vare att du bara behöver hitta en färdig vegansk smördeg i butiken! Fyllningen består av massa gott, såsom paprika, aubergine och zucchini. Passar perfekt som förrätt eller till buffémat.
Ingredienser
Pajdeg
250 g färdig vegansk smördeg
Fyllning
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul paprika
1 aubergine
1 zucchini
400 g krossade tomater
3 vitlöksklyftor
3 msk olja
salt och peppar
- Ansa paprika, aubergine och zucchini.
- Skär grönsakerna på längden och skär i halvmånar.
- Stek grönsakerna och de krossade tomaterna snabbt i olja. Smaka av med salt och peppar.
- Pressa över vitlök och låt småkoka i ungefär 15 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader och fördela degen i små muffinsformar. Förgrädda i ugnen i 5-8 minuter
- Fyll sen skalen med tomatblandningen och grädda i ytterligare 15 minuter.