Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk minipaj med grönsaksfyllning

Recept på härliga veganska grönsakspajer som går snabbt att göra, tack vare att du bara behöver hitta en färdig vegansk smördeg i butiken! Fyllningen består av massa gott, såsom paprika, aubergine och zucchini. Passar perfekt som förrätt eller till buffémat.

50 min
Förrätt
Barnvänligt
Grundrecept
Billiga veganska recept

Ingredienser

7 portioner

Pajdeg

250 g färdig vegansk smördeg

Fyllning

1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul paprika
1 aubergine
1 zucchini
400 g krossade tomater
3 vitlöksklyftor
3 msk olja
salt och peppar
  1. Ansa paprika, aubergine och zucchini.
  2. Skär grönsakerna på längden och skär i halvmånar.
  3. Stek grönsakerna och de krossade tomaterna snabbt i olja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Pressa över vitlök och låt småkoka i ungefär 15 minuter.
  5. Sätt ugnen på 175 grader och fördela degen i små muffinsformar. Förgrädda i ugnen i 5-8 minuter
  6.  Fyll sen skalen med tomatblandningen och grädda i ytterligare 15 minuter.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden