Hoppa till huvudinnehåll
Palak paneer och naan bröd på ett mörkt bord

Vegansk Palak paneer

En veganiserad klassiker som är lätt att imponera med!

30 min
Billiga veganska recept
Veganiserad
Middag
Under 30 min
Lunch
Barnvänligt
Glutenfritt
Nötfri

Ingredienser

4 portioner

Tofun

400 g fast tofu
0,5 dl citronjuice
1 dl b-jäst

Grytan

2 stora gula lökar
3 klyftor vitlök
2×2 cm färsk/fryst ingefära
2 tomater
2 msk tomatpuré
500 g bladspenat (fryst)
1 msk svarta senapsfrön
1,5 msk garam masalapulver
2 kardemummakapslar
1 msk mald spiskummin
1 msk korianderpulver
2 tsk gurkmeja
3 piri piri, hela och torkade
2 msk vegansk margarin
1 dl vegetabilisk grädde
0,3 l vatten
1 kruka färsk koriander
Salt och peppar
  1.  Börja med att blanda citronjuice och b-jäst till en marinad. Tärna tofun i 1x1 cm stora kuber och låt dem marinera medan du tillagar grytan.
  2. Finhacka löken och stek den i olja i en gryta eller djup stekpanna tills den får färg utan att brännas.
  3. Riv ingefäran och pressa vitlöken och blanda ner dem tillsammans med kryddorna, salt, peppar och tomatpurén i grytan. Ha i hälften av vattnet låt det fräsa medan du skär tomaterna i klyftor och lägg ner tillsammans med spenaten i grytan.
  4. Späd med vatten till önskad konsistens och låt koka utan lock i ca 10 minuter.  
  5. Stek på tofubitarna så att de får en gyllenbrun färg och tillsätt i grytan tillsammans med vegetabilisk grädde och margarin. Smaka av med salt och peppar. Hacka och ha i koriandern. Servera med ris.

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden