Ingredienser
Tofun
400 g fast tofu
0,5 dl citronjuice
1 dl b-jäst
Grytan
2 stora gula lökar
3 klyftor vitlök
2×2 cm färsk/fryst ingefära
2 tomater
2 msk tomatpuré
500 g bladspenat (fryst)
1 msk svarta senapsfrön
1,5 msk garam masalapulver
2 kardemummakapslar
1 msk mald spiskummin
1 msk korianderpulver
2 tsk gurkmeja
3 piri piri, hela och torkade
2 msk vegansk margarin
1 dl vegetabilisk grädde
0,3 l vatten
1 kruka färsk koriander
Salt och peppar
- Börja med att blanda citronjuice och b-jäst till en marinad. Tärna tofun i 1x1 cm stora kuber och låt dem marinera medan du tillagar grytan.
- Finhacka löken och stek den i olja i en gryta eller djup stekpanna tills den får färg utan att brännas.
- Riv ingefäran och pressa vitlöken och blanda ner dem tillsammans med kryddorna, salt, peppar och tomatpurén i grytan. Ha i hälften av vattnet låt det fräsa medan du skär tomaterna i klyftor och lägg ner tillsammans med spenaten i grytan.
- Späd med vatten till önskad konsistens och låt koka utan lock i ca 10 minuter.
- Stek på tofubitarna så att de får en gyllenbrun färg och tillsätt i grytan tillsammans med vegetabilisk grädde och margarin. Smaka av med salt och peppar. Hacka och ha i koriandern. Servera med ris.