Ingredienser
1 dl socker
1 ½ dl ljus sirap eller agavesirap
1 burk jordnötssmör (340 gram)
4 dl cornflakes
4 dl krossade riskakor
1 dl kokosflingor
200 gram mörk choklad
-
Smält socker, sirap och jordnötssmör i en kastrull. Det ska blandas till en len sörja av godsaker. Under tiden krossar du riskakor i en bunke, blandar ner cornflakes och kokos.
-
Häll den smälta jordnötssörjan i bunken och blanda väl. Låt det svalna lite så kan du använda händerna och hjälpa till med. Tryck sedan ut massan på ett bakplåtspapper, den ska vara 1-2 cm hög beroende på hur tjock snickers du vill ha.
-
Smält choklad i vattenbad och häll det över kakan så det blir ett jämt lager. Ställ in det hela i kylen tills chokladen stelnat.
-
Sedan kan du skära i så stora bitar du önskar. Förvara i kylskåp och ta fram lagom tills gästerna kommer eller din favoritserie börjar på tv.