Hoppa till huvudinnehåll
Veganska fyllda paprikor på en skärbräda

Vegansk ugnsbakad paprika med krämig fyllning

Fyllningen på dessa veganska fyllda paprikor går att variera i all evighet. Testa att tillsätta majs eller byt ut linserna mot vegofärs. Möjligheterna är oändliga!

50 min
Billiga veganska recept
Barnvänligt
Glutenfritt
Middag
Sojafritt
Nötfri

Ingredienser

4 portioner
4 dl kokta gröna linser
4 dl kokt ris
2 gula lökar
2 tsk tomatpuré
1 tsk spiskummin
1 msk paprikapulver
salt och peppar
8 paprikor
olja eller matfett till stekning
100 g riven, smältbar vegansk ost
  1.  Börja med att finhacka löken. Fräs den i olja i en stekpanna och tillsätt det kokta riset, linserna, tomatpurén och kryddorna. Blanda väl och stäng av plattan.
  2. Sätt ugnen på 200 grader och koka under tiden paprikorna i tre minuter innan du fyller dem med risblandningen.
  3. Ställ paprikorna på en plåt och gratinera i 30-40 minuter. Riv över smältbar ost precis innan servering. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden