Ingredienser
2 bananer
1/2 dl jordnötssmör
200 g vegansk choklad, gärna i två olika färger
Strössel, nötter eller annan topping
Övrigt
Grillpinnar
- Börja med att skiva bananerna i relativt tjocka skivor om cirka 1 cm.
- Bre på hälften av skivorna med jordnötssmör och sätt ihop med en bananskiva utan jordnötssmör.
- Dela dina grillpinnar i mitten och stoppa en pinne mellan varje bananmacka. Låt vila i frysen i 30 minuter.
- Smält chokladen, tänk på att choklad är känslig för temperatur. Varmt vattenbad rekommenderas. Om du använder mikrovågsugn är det viktigt att inte värma mer än 30 sekunder i taget för att inte bränna chokladen. Det går bra med både mörk choklad och mjölkfri vit eller ljuschoklad.
- Ta ut dina cake pops och doppa de i chokladen och låt rinna av. Strö på strössel eller låt chokladen stelna innan du börjar måla med choklad i annan färg på dina cake pops. Använd en tandpetare för att måla på dina cake pops.