Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk halloween godis

Veganska cake pops

Dessa veganska cake pops är superenkla att göra och innehåller enbart 4 ingredienser. Du kan också piffa upp de inför halloween och låta barnen få skapa sina egna cake pops med läskiga motiv!

40-50 min
Barnvänligt
Sojafritt
Glutenfritt
Efterrätt
Fika

Ingredienser

10 portioner
2 bananer
1/2 dl jordnötssmör
200 g vegansk choklad, gärna i två olika färger
Strössel, nötter eller annan topping

Övrigt

Grillpinnar
  1. Börja med att skiva bananerna i relativt tjocka skivor om cirka 1 cm. 
  2. Bre på hälften av skivorna med jordnötssmör och sätt ihop med en bananskiva utan jordnötssmör. 
  3. Dela dina grillpinnar i mitten och stoppa en pinne mellan varje bananmacka. Låt vila i frysen i 30 minuter. 
  4. Smält chokladen, tänk på att choklad är känslig för temperatur. Varmt vattenbad rekommenderas. Om du använder mikrovågsugn är det viktigt att inte värma mer än 30 sekunder i taget för att inte bränna chokladen. Det går bra med både mörk choklad och mjölkfri vit eller ljuschoklad. 
  5. Ta ut dina cake pops och doppa de i chokladen och låt rinna av. Strö på strössel eller låt chokladen stelna innan du börjar måla med choklad i annan färg på dina cake pops. Använd en tandpetare för att måla på dina cake pops.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden