Hoppa till huvudinnehåll
Chokladbollar som ser ut som spindlar med kolaremmar som ben och strössel som ögon

Veganska Chokladbollsspindlar

De här veganska chokladbollsspindlarna passar perfekt till Halloween! Njut av dessa läskiga sötisar, vare sig du är ett barn eller en vuxen med barnasinnet kvar.

20 min
Barnvänligt
Under 30 min

Ingredienser

Chokladbollarna

150 gram mjölkfritt margarin
1 dl strösocker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 msk kallt kaffe
1/2 tsk salt
4 dl havregryn

Dekoration

Chokladströssel (vegansk sort)
Strössel eller annan dekoration som funkar som ögon (vegansk sort)
1 paket kolasnören (ex Malaco är veganska)
  1. Lägg alla ingredienser till chokladbollarna i en skål.
  2. Mixa i en matberedare eller med en stavmixer för slät smet, knåda ihop för hand om du gillar hela havregryn.
  3. Rulla chokladbollar av smeten. 
  4. Rulla bollarna i chokladströssel.
  5. Klipp upp kolasnören till lagom långa "ben".
  6. Tryck i "benen" och "ögonen" i bollarna så de ser ut som spindlar. 
  7. Ställ in i kylen och låt dem sätta sig i en timme. 

Ge bort mer vegoinspiration till någon du tycker om! Ladda ner vårt kostnadsfria inspirationsmagasin som är fullproppat med vegotips. Du lär dig om vegansk bakning, näring, hur du ska tänka kring barn & vego, smarriga recept och massor annat.

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden