Veganska chimichangas
Veganska chimichangas, perfekta för att ta taco-friyay till nästa nivå! Chimichangas är typ som friterade burritos. Tips - Du kan också frysa in rullarna och steka dem senare - typ när du ska ha gäster en fredag kväll och du vet att du inte kommer hinna laga mat.
Ingredienser
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2-3 paprikor
250 g sojafärs
2-4 tsk chipotlesås
1 tsk spiskummin
2 tsk oregano
svartpeppar och salt
3 dl riven, smältbar vegansk ost
olja till fritering/stekning
6 tortillabröd
2 dl växtbaserad crème fraiche eller guacamole
- Finhacka gul lök och vitlök och skär paprikorna i kuber. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken mjuk. Tillsätt sen sojafärs, chipotlesås, spiskummin och oregano. Lägg efter en kort stund även i paprikan. Smaka av med salt och peppar och låt blandningen småputtra tills vätskan kokat bort och paprikan blivit mjuk. Det brukar ta ungefär 30 minuter.
- Ta en tortilla och lägg i fyllning och riven, smältbar ost på ena sidan. Rulla ihop och vik in kanterna. Fäst med tandpetare och lägg rullarna med vikningen nedåt på en tallrik och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.
- Hetta upp olja och stek eller fritera rullarna tills de får en gyllenbrun färg. Servera med guacamole eller vegansk créme fraiche (eller varför inte båda?).