Hoppa till huvudinnehåll
Veganska dumplings på ett blått fat. Bredvid står en skål med japansk soya.

Veganska dumplings med shiitake, tofu och ingefära

Recept på veganska dumplings fyllda med tofu, ingefära och shiitake

90 min
Förrätt
Middag
Lunch

Ingredienser

9 portioner

Ingredienser deg

4 dl vetemjöl
1 ½ dl vatten

Ingredienser fyllning

200 g shiitake
½ röd chili
4 salladslökar
200 g tofu
4 msk riven ingefära
2 msk risvinäger
2 msk sesamolja
1 msk agavesirap
2 msk japansk soja
1 tsk five spices
  1. Blanda mjöl och vatten i en matberedare.
  2. Knåda i fem minuter tills degen är smidig och släpper från bunken.
  3. Låt sen degen vila i en timme under en fuktig handduk. Kavla sen ut den tunt och skär ut 40 runda formar på ca sju centimeter i diameter.
  4. Ansa svamp, chili och lök. Hacka shiitaken och finhacka chilin och löken. Skär tofun i små kuber om en halv centimeter och stek med svampen och tofun tills båda fått en gyllenbrun färg.
  5. Tillsätt övriga ingredienser och bräsera och tillaga med lite olja under lock.
  6. Fyll sen varje degrundel med ungefär en tesked av fyllningen och forma till små knyten.
  7. Hetta upp olja i en hög stekpanna, lägg i dumplings och fyll på med ungefär en halv centimeter vatten i stekpannan.
  8. Lägg på ett lock och låt vattnet koka bort. Stek inte alla dumplings på en gång
  9. Utan ta dem i omgångar. Servera med japansk soja.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden