Ingredienser
Ingredienser deg
4 dl vetemjöl
1 ½ dl vatten
Ingredienser fyllning
200 g shiitake
½ röd chili
4 salladslökar
200 g tofu
4 msk riven ingefära
2 msk risvinäger
2 msk sesamolja
1 msk agavesirap
2 msk japansk soja
1 tsk five spices
- Blanda mjöl och vatten i en matberedare.
- Knåda i fem minuter tills degen är smidig och släpper från bunken.
- Låt sen degen vila i en timme under en fuktig handduk. Kavla sen ut den tunt och skär ut 40 runda formar på ca sju centimeter i diameter.
- Ansa svamp, chili och lök. Hacka shiitaken och finhacka chilin och löken. Skär tofun i små kuber om en halv centimeter och stek med svampen och tofun tills båda fått en gyllenbrun färg.
- Tillsätt övriga ingredienser och bräsera och tillaga med lite olja under lock.
- Fyll sen varje degrundel med ungefär en tesked av fyllningen och forma till små knyten.
- Hetta upp olja i en hög stekpanna, lägg i dumplings och fyll på med ungefär en halv centimeter vatten i stekpannan.
- Lägg på ett lock och låt vattnet koka bort. Stek inte alla dumplings på en gång
- Utan ta dem i omgångar. Servera med japansk soja.