Hoppa till huvudinnehåll
Veganska spett och potatissallad på en tallrik

Veganska kycklingspett med kryddig marinad

Veganska "kycklingspett" med sting. Gillar du stark mat kan vi rekommendera att ösa på med piripiri. De ger bra hetta och det mjukas upp av sötman från sirap och sältan från japansk soja.

15 min exk.marinering
Grilla
Lunch
Middag
Midsommar
Barnvänligt
Glutenfritt
Nötfri

Ingredienser

4 portioner
250 g upptinade vegobitar (t.e.x. Oumph! The Chunk, naturell tofu, tempeh eller tzaybitar)
2 msk sirap
1 msk citron
3 små piri piri eller 1 tsk om du har mald piri piri
½ dl japansk soja
3 x 3 cm ingefära
  1. Börja med att riva ingefäran och finhacka piripiri. Blanda sirap, soja, citron samt ingefära och chili i en skål. Rör om.
  2. Ha bitarna i en fryspåse och häll över marinaden. Låt vila minst en timme men helst ska du förbereda dessa redan kvällen innan.
  3. Trä bitarna på en grillpinne och lägg på grillen tills de får en gyllene färg, det tar cirka 10-15 minuter. Servera med potatissallad.

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden