Hoppa till huvudinnehåll
ugnsrostade grönsaker i en vit oval form

Veganska ugnsrostade rotfrukter

Perfekt tillbehör till din veganska middag: ugnsrostade rotfrukter. I det här receptet ugnsbakar vi jordärtskocka, sötpotatis och palsternacka och serverar gärna med en god sås och växtbaserade färsbiffar!

40 min
Högtider
Glutenfritt
Middag
Barnvänligt

Ingredienser

4 portioner
200 g jordärtskocka
200 g sötpotatis
100 g palsternacka
2 msk olivolja
1 tsk färsk oregano
1 tsk havsalt
1 tsk lökpulver
  1. Värm upp ugnen till 200 grader. Skala rotfrukterna och skär i strimlor.
  2. Blanda olivolja med salt och lökpulver och ringla blandningen över rotfrukterna.
  3. Strö över oregano och tillaga mitt i ugnen i cirka  30 minuter.
  4. Servera tillsammans med  dragonmarinerade sojafiléerna eller som plockmat med majonnäsen (båda recept hittar du på denna hemsida). 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden