Ingredienser
Ingredienser kaka
3 dl vetemjöl
1 ½ dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk malda nejlikor
1 tsk malen ingefära
1 tsk bakpulver
100 g veganskt margarin
1 dl havregrädde
1 dl havremjölk
½ dl ljus sirap
2 msk lingonsylt
veganskt margarin och ströbröd till formen
Ingredienser frostning
225 g bredbar, vegansk färskost
1 dl florsocker
2 tsk citronjuice
1 dl lingon
- Värm ugnen till 175 grader och smörj och bröa en avlång brödform på ungefär 1,5 liter.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält margarinet och tillsätt de torra ingredienserna och havregrädden, havremjölken, sylten och sirapen. Blanda tills du får en smidig smet som du sen häller i den bröade formen.
- Grädda pepparkakan i nedre delen av ugnen i 45 minuter och låt svalna.
- Vispa färskosten med florsockret luftigt. Tillsätt citronjuice och lingon och blanda. Bred frostningen på den svalnade pepparkakan.