Ingredienser
Till 4 bufféportioner behöver du:
250 g färsk brysselkål
120 g alspånsrökt tofu
0.5 dl torkade tranbär
50 g pekannötter
0.5 dl olivolja + en del till stekning
1 tsk salt
- Ställ ugnen på 250 grader.
- Skölj brysselkålen och skär bort den vita stamdelen.
- Halvera de små huvudena och placera dem med snittytan nedåt på en plåt, ringla över olivolja och salta. Rosta i ugnen i cirka 20 minuter.
- Placera tranbären i ett glas vatten under tiden så att de mjuknar.
- Tärna tofun och stek på medelhög värme i en panna med olivolja. Ta av från värmen när de fått fin yta och börjar dofta ordentligt.
- Torrosta pekannötterna i en panna tills de fått svarta kolnade fläckar och luktar ordentligt nötigt.
- Blanda kålen med tofu, tranbär och pekannötter och eventuellt lite extra olivolja.
Fler recept från Vegansk matlåda hittar du här.