Veganska corn ribs
Corn ribs är grillad majs i en annorlunda tappning och är ett gott tillbehör till grillat. Krydda de färska majskolvarna med extra rökig bbq-sås och paprikapulver. Grilla och servera sedan corn ribsen med smakrik jalapeñomajonnäs, vegansk parmesan och persilja.
Ingredienser
Ingredienser
4 färdigkokta majskolvar
1 kork Liquid smoke
2 tsk paprikapulver
4 msk olivolja
salt & peppar
Jalapeñomajonnäs
1 msk inlagd jalapeño
2 tsk lag från jalapeñon
1 1/2 dl vegansk majonnäs
1 dl vegansk parmesan, ex Parveggio
Persilja efter smak
- Skär majskolvarna i 4 klyftor på längden (runt stammen).
- Blanda liquid smoke, paprikapulver och olivolja till en glaze.
- Grilla (eller stek) majsen runt om i ca 10 minuter tills de får fin färg. Pensla med glazen efter halva tiden och vänd då och då.
- För Jalapeñomajonnäsen: hacka jalapeñon fint. Blanda jalapeño, jalapeñospad och vegansk majonnäs. Smaksätt med salt och peppar.
- Ringla jalapeñomajonnäs på majsen, toppa med vegansk parmesan och hackad persilja efter smak.