Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk Sohan Asali

Vegansk Sohan Asali. Saffransgodis när de är som bäst! Akta bara så att du inte bränner fingrarna med karamellen.

30 min
Nouruz
Fika
Glutenfritt
Grundrecept
Eid al-fitr

Ingredienser

10 portioner
2 ½ dl socker
3 msk sirap
3 msk rapsolja
1 msk rosenvatten
½ g saffran
2 dl mandelsplitter
½ dl pistagenötter
  1. Finhacka pistagenötterna med en matberedare eller för hand. Tänk på att inte köra nötterna för länge, då blir det pistagenötsmjöl. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
  2. Koka under omrörning upp socker, sirap, olja och rosenvatten i en kastrull. När sockret har smält kan du sänka värmen och låta det karamelliseras. Det brukar ta 5-10 minuter.
  3. Häll i mandelsplittret och saffran och rör om ordentligt så att allt blir jämnt fördelat i smeten.
  4. Klicka ut godiset på bakplåtspappret med hjälp av två skedar. Se till att ha allting i ordning när du börjar klicka ut godiset då det stelnar snabbt! Strö över pistagenötter och låt svalna innan servering.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden