Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Baba ganoush – krämig auberginedipp

En smak från mellanöstern till din tallrik!

35 min
Förrätt
Glutenfritt
Snacks
Picknick

Ingredienser

5 portioner
2 auberginer
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
½ röd chili
1 tsk spiskummin
1 msk tahini
2 msk citronjuice
salt och peppar
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Skär av stjälkänden  av auberginerna och dela dem på längden. Skär skåror i köttet  och lägg dem på en plåt. Ringla över ungefär hälften av olivoljan och sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

  3. Under tiden skalar och grovhackar du vitlöken. Kärna även ur och grovhacka chilin.

  4. Gröp  ur aubergineköttet med en sked och mixa ihop med övriga  ingredienser i en matberedare. Smaka av med salt och peppar  och servera med berberibrödet.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt