Hoppa till huvudinnehåll
Saffransgranola i en glasbägare på ett mörkt bord.

Julig saffransgranola

Fantastiskt recept till jul och när helst man är sugen på saffran!

40 min
Högtider
Jul
Glutenfritt
Efterrätt
Frukost
Snacks
Sojafritt

Ingredienser

5 dl havregryn (välj glutenfri vid celiaki)
2 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl koncentrerad äppeljuice
½ g saffran
2 msk rapsolja
2 msk agavesirap
2 krm salt
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havregryn, solrosfrön och pumpakärnor i en bunke.
  2. Koka upp äppeljuicen och tillsätt saffran, olja, agavesirap och salt. Blanda ordentligt!
  3. Häll vätskan i bunken tillsammans med de torra ingredienserna och blanda återigen. 
  4. Ta fram en plåt med bakplåtspapper och häll ut granolan jämnt över plåten. Ställ i mitten av ugnen och rosta i cirka 25 minuter. Rör om då och då så att inget bränns vid.

* Portioner: 8 DL

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden