Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk kycklingpasta i en svart djuptallrik på ett svart bord

Krämig vegansk kycklingpasta med Oumph!

Krämig vegansk pasta med Oumph!s chicken style bitar, en perfekt vegansk middag som passar både till vardags och till fest. Receptet kommer från Oumph!

Lunch
Middag

Ingredienser

180g Oumph! Ch*cken Style Chunk
200 g valfri svamp
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyftor
3 dl växtbaserad grädde
1 dl vitt vin
200g pasta (t.ex. linguine)
Färsk timjan
Färsk persilja
Salt & Peppar
  1. Klyfta eller skiva svampen och stek på medelhög värme i lite olja tills den börjar få fin färg. Finhacka löken och stek med svampen några minuter, riv ner vitlöken i slutet. Salta och peppra!
  2. Häll i vinet och låt koka ner till hälften, tillsätt sedan grädden och koka ihop till en krämig sås. Ställ åt sidan en stund medan du fixar resten!
  3. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen – al dente skall det vara och glöm ej saltet!
  4. Under tiden pastan kokar – stek Oumph! i lite olja på medelhög värme några minuter, tills bitarna fått en riktigt krispig och god yta.
  5. Vänd ner pasta och Oumph! i såsen tillsammans med hackad timjan och persilja – smaka av med salt och peppar och varför inte lite citronzest!
  6. Dags att hugga in!

Vill du äta mer vego? Ladda ner vår kostnadsfria app Välj Vego och samla alla dina favoritrecept på ett och samma stället. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden