Hoppa till huvudinnehåll
janssons frestelse i en vit form på ett vitt bord

Snabbfixad vegansk Janssons Frestelse

Vågar vi säga att detta är det snabbaste receptet på en Janssons Frestelse som finns? Vi tror det! Det är möjligt med Apetits potatis- och lökblandning där allt redan är uppskuret och klart. Så nu kan du få en favorit till julbordet på nolltid! Helt vegansk är den också! Glutenfri om du använder sojagrädde istället för havregrädde och utesluter ströbröd.

75 min
Middag
Jul
Högtider
Veganiserad
Glutenfritt

Ingredienser

Snabba Jansson

Växtbaserat smör (till formen)
1 paket Apetit Potatis & Lökblandning (á 1 kg)
0,5 saltgurka
0,5 dl kapris
2 msk ljus soja
7,5 dl växtbaserad matlagningsgrädde (tex soja)
ströbröd
  1. Smöra en ugnssäker form och lägg i en halv påse Apetits Potatis & Lökblandning.
  2. Hacka saltgurkan och kaprisen och sprid ut på potatis & lökblandningen.
  3. Ha på resten av potatis & lökblandningen.
  4. Blanda grädden och sojasåsen, häll över gratängen.
  5. Toppa med ströbröd.
  6. Grädda i ugnen i 200 ˚C i cirka 60 minuter. 
Foto: Apetit

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden